četrtek, 4. november 2010

MORE FEJK

Moram. Tisci, ker hoce na plano :)

Zadnje case se z veliko ljudmi, ki jih poznam dogajajo cudne reci. Vsakemu posamezno, niso povezani (no, nekateri se poznajo). Z nekaterimi od njih je prislo do rusad in tezav tudi v povezavi z mano. Na prvo zogo bi clovek rekel, da lahko nosim vzrok, kar deloma seveda dopuscam (kdo je ze popolen?), a ob podrobnem pogledu bi poznavalec lahko rekel, da temu ni tako, vsaj glede temeljnega vzroka. Vecina ima pac probleme, ki se prenasajo seveda na odnose (prav malo jim je mar v takih primerih, ce jih s tem porusijo). Ob strasnem blefu (fejku) in svoji povrsnosti, se pac ne zavedajo, da so kot taki negativni in kar klicejo po konfliktu.

Za ljudi, ki so mi ali mi se pomenijo kaj in ki so me veckrat razocarali, mi je in hudo, a hkrati in sele posledicno tudi vseeno. Prvo se vedno trudim to povedati, razcistiti. Nekateri vzamejo to samo kot kritiko in napad in seveda zaprejo vrata vsakemu dilogu. Vecina jih ima seveda (pre)visoko mnenje o sebi, a ko je treba kaj artikulirati, zmrznejo.

Najbolj bedno pa je in to recem z vso moralno odgovornostjo, da clovek, ki ga smatras za prijatelja ni sposoben oz. voljan vzdrzevati neke kontinuitete, ne ljubi se mu kontaka, a obenem patolosko posilja objave na razna socialna omrezja, se tam izpoveduje in navdihuje nad virtualnimi recmi in odnosi. Igra v realnem svetu, igra tudi v virtualnem. To pa je zame bolno oz patolosko. Tako, da bi lahko koga poslal na zdravljenje. Res mi je pomilovanja vredna ta dvojnost, da je realnost cisto diametralno nasprotna od tega kar mislijo, pisejo, govorijo...seveda najvec v virtualni resnicnosti. Sploh pa je to zanimivo, ker gre za kao odrasle ljudi. Ki so nekoc ziveli in brez drugega vzporednega sveta imeli dokaj urejene odnose in glavo, zdaj pa se jim je zgodila cista revolucija z negativnim izidom.

Najbolj zanimivo pa je, da slisim podobne zgodbe od cisto nepoznanih ljudi, predvsem takih, ki so ali v tujini in imajo moznost izkusiti to distanco, ali pa takih, ki so se sposobni samorefleksije, kritike in zdravega razmisljanja. No, teh je vedno manj, ogrozena vrsta so in treba jih je zascititi. Da so se normalni med norci. ker norci so seveda zunaj.

Boste danes kaj fejkali? Pa pazite komu, izberite si bolj nepoznane "zrtve", saj vas prijatelji najbrz prevec poznajo in tudi cez leta ste najbrz ze pokazali vzorec.

Eno samo veliko razocaranje ste. Ne razlikujete zrnja od plev. Pozabljate vse. Kot trio opic (ne vidim-ne slisim-ne govorim). Pa kaksen clovek je to, ce ne izkorisca svojih primarnih funkcij - razmisljanja in govora?

Pa ne se spet "vsi" vsuti in pocutiti osebno napadene, ker osebno sem vsakemu se povedal, ce sem imel kaj. Zato vcasih tudi napisem kaj prevec (in tudi zbrisem ali se opravicim, da se ne boste slucajno primerjali). Za "vas" (ki fejkate) nisem preprican, da ste tega sposobni.
Saj, o hinavscini in dvojni morali sploh nisem se pisal, lahko tudi s podkrepljenimi primeri.
Pa ne bom, ker se mi zdi, da je tole dovolj. Pa tudi ni se zdravo toliko in tako ukvarjati s tem.

Sem kritik, ne cinik, kot sem ze veckrat napisal in upam, da poznate razliko. Vi, ki ste zame zdaj v neki cudni skupini "ex causa". Za mnoge bo najbrz tako ostalo, mogoce pa se redki preselijo iz "ex" v "in", ampak to je pac na njih, ne na meni. Dost mam!

"Dost mam" tudi drugih, bolj prijetnih in pozitivnih stvari in tudi ljudi. Kot je ze rekla Maja, nekateri smo si pac "reason, season, lifetime". Dostikrat napacno ocenimo ali pa se trudimo v napacno smer. Nic zato, zivljenje je pac tako, vcasih bolece ucenje, vcasih pa prijetno spoznanje. Resnica pa je vedno in edina tista, ki je zame pomembna. No fejk, please. Razen v primeru usnja :)

In za vse take tipe je tale komad:

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vas komentar.