četrtek, 11. november 2010

Tabu incesta

grob povzetek, ki mi ga je poslala prijateljica in je s predavanja VVG na FDV. Sigurno kaj manjka, ampak se mi zdi zelo zanimiv. Pred kratkim sem nekje na internetu zasledil podatek, da naj bi bil incest v Belgiji legalen. Ko se o tem spraseval domacine, so seveda zatrjevali, da ni res oz. da mogoce drzi, ce gre za polnoletne osebe. Bo treba raziskati.

Tabu incesta se je vzpostavil zaradi praktičnosti, zaradi združevanja moči različnih družin (namesto povečevanja družine samo z rojevanjem, dobiš celo drugo družino s "poroko"). žensko telo čudovito, moško je grdo. In vsak otrok je od vsega začetka brezpogojno zaljubljen v svojo mamo - ona daje vse, kar človek potrebuje: hrano, toplino, varnost, obleko, tolažbo, itd. Potem, ko je otrok dovolj star, da razume, ga druga avtoriteta v družini, ponavadi oče, nauči, da je ljubiti mamo narobe. Fantki ne smejo ljubiti svoje mame, svoje sestre, sestričen, lahko pa ljubi druge ženske. Punčkam pa se pove, da ne sme ljubiti niti mame, niti sestric, niti nobene druge ženske, ampak mora ljubiti moškega. In ker je moško telo tako odvratno (besede VVG), so ženske v svojem bistvu spolno zatrte. Iz tega razloga imajo tudi povečini manjši libido, kot moški. Ker so prisiljene ljubiti alternativo ženskemu telesu. In... v družinah, kjer otroci niso naučeni, da ne smejo ljubiti mame, pride do homoseksualnosti. Pri punčkah je očitno zakaj, ker je žensko telo dosti lepše, kot moško. Pri fantkih pa, ker je navezanost na mamo tako velika, ne morejo sprejeti ljubezni do druge ženske. Zato se obnejo na manj "bolečo" altrenativo in to je moški

Naj temu samo dodam, da uradna medicina, kakor vem, se ni dognala vzroka homoseksualnosti, zadnje domneve so, da je kriv nek gen. Nic pa seveda ni dokazano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vas komentar.