sobota, 30. oktober 2010

Kameni Valentin ali nasvidenje v naslednji ustanovi ali why to hate fake people

Naslov je zelo simbolicen in tak naj bi bil tudi ta zapis. Brez imen, pa ceprav bi jih tokrat prav rad zapisal.. O razhajanjih, o neiskrenosti, o slovenski bolezni? Ne vem, kaksna je ta bolezen, obstaja pa. In zajela je mnoge. In vsi ti so fejk ljudje. Wannabes bi rekli bratje Anglezi. Enim do konca ne bo jasno, da niso in ne morejp biti hipiji, drugim, da laži o sebi ne prepričajo že davno. Spet veliko njih nima pojma za kaj imajo prijatelje, zakaj otroke, zakaj sploh koga ali kaj. Vsi dostikrat nosimo maske, predvsem v zunanjem svetu, a nekateri bi jih nosili stalno, pa ceprav so padle. Kakor je padlo se marsi kaj - standardi recimo. Zanimiv pojav. In kaksna opravicila smo zmozni za to. Ogromno slovenske tipicne lastnosti, zavidanje, je zraven. Ko zacne udarjati to v pretiranih kolicinah postane zelo motece. Kot klavstofobija. Pa sigurno obstaja ime tudi za tako stanje. Neka xfobija sigurno. Skratka, hvala lepa, ampak ne hvala. Ravno to me opominja zakaj sem tudi odsel. Tudi. Najbolj pravilna je Svetlanina (pa ne mi spet očitati citiranja, ob tem, ko sami niste sposobni izraziti svojega najmanjsega mnenja): zaradi Slovenceljnov. Za mašo dati pa za vse redke izjeme.  In s takimi, ki jim dajes del sebe, pa tega ne zaznajo, se nima smisla ukvarjati. Prijatelj bi rekel "ne me vlečt v to močvaro". Problem oz keyword vsega je sigurno SAMOUMEVNOST. Nic ni samoumevno! Nic! Pa tega vecina ne ve oz. se ne zaveda. Vse je samo to, koliko vlozis, da boš kaj žel. In taki samoumevnezi ne bodo veliko. Vsaj ne pravih stvari. Cista matematika in to osnovna. In, ne znasajte se nad napacnimi, bliznjimi, če vam ne gre kaj drugega v zivljenju, kajti s tem boste odgnali mogoce resitev. In ne mislite, da kdor in ko je treba, ne vidi vasega početja in delovanja. Vidi-m-jo. Zato si boste lahko zapravili dragoceno preteklost in prihodnost. Preziveli boste, ampak kako. S standardi na nuli in z antidepresivi v zepu? Glavno, da so glavni trije super, normalni, skromni, trezni in razsodni. Ce te imajo se radi je sploh fino. No, tretji je vprasljiv, ima tako naravo, da je opravičljivo. Se pa crklja. :)

Bolj veselo je v Benetkah, je arh.bienale in ostala krema umetnosti, ki ga lacnemu tega podrocja zivljenja ponuja ta prestolnica umetnosti. Zato grem to jutri preveriti in hkrati moj cam-ič, ki naj bi bil visek tehnike med temi igračami. Dosta više ove Ljubljane, bre :)

Ostanite neporočeni, da ne izgubite erotike (by svetlana) in ne jemljite vsega zdravo za gotovo. In pozdrav vsem, bivsim, sedanjim in bodocim. Ce kaj, potem sem skozi zivljenje spoznaval in prijateljeval z razlicnim stevilom razlicnih ljudi. In tudi povezoval (tema o tem, kako nekateri strogo locujejo svoja poznanstva si zasluzi pozornost za sirso obravnavo in tudi tukaj) ljudi in jim vedno pomagal po najboljsih moceh. Dostikrat prezrto in samoumevno. Zato vam Mati Tereza ni treba biti, to vem. Bolj ponujaš, bolj zavračajo. Ampak standardi padajo. Dramaticno kot na borzi. Ponuja pa nihče več nič. Se začenja 100 let samote? Okrogla cesta? Za koga? Bomo kaj fejkali danes?



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vas komentar.