torek, 13. september 2011

Poletje

Prslo in odlo je, vsaj v Belgiji. V Slo in Spaniji, vem, se traja. Vmes se je seveda dogodilo marsikaj, tako kot vsakemu. Nic nisem pisal vmes, ampak dolgcas ni bil. No, trrnutno je, saj prebolevam pljucnico. Upam, da uspesno, ceprav malo sumim, da gre prepocasi na bolje. Mogoce kdaj drugic velja zapisati kaj o uporabnikovi izkusnji z belgijskim zdr. sistemom (definitivmo boljsa izkusnja od slovenske), a ne danes. Najbolje, da kar nastejem, kaj je dogajalo okoli mene v zadnjem casu:






- Ibiza.11 je bila lepa in prepolna Italijanov. Se vedno znajo delati turizem, zal se vedno opazam, da je pogoltnost tudi tam prevelika, kar pa se seveda ne bo obrestovalo. Vcasih velja absolutno placati vec, da dobis vec. Je pa se vedno zatocisce vseh mogocih drugacnih, kar je prav osvezujoce. Uniformiranosti je ze tako povsod prevec. Srecal nisem niti 1 Slovenca, zato pa je Rusov in Japoncev in Americanov vedno vec. Absolutno se je po moje dobro izogniti avgustu, saj so Italijani prenaporni- vedno v credi in vedno preglasni. Seveda pa se vedno skoraj vsi izgledajo kot iz D&G reklam, predvsem moski.


- Praga je tudi se vedno taka kot jo poznamo - prevec amerikanizirana, sicer lepa, z lepimi stavbami, cista, ampak meni se ne zdi nic posebnega..nobenega Bohema ni bilo.






- Slovenija - se najslabsi vtis. Mesto je bilo sicer super, saj je bila Lj v idealnih vremenskih razmerah in poleti skoraj vedno fajn. A tisti njen fluid me dejansko ne preprica. Ljudje so malo cudni. Mislim, da vodimo po cudnosti. To je seveda moja osebna ocena in prav nic mi ni lepo to napisati.


- opazam, da mora imeti veliko ljudi, ki jih ponam, probleme. Milo receno. Lahko, da gre tudi ze za kaksno mentalno bolezen. Ne vem.


- kritike vredno je tudi sposobnost komunikacije oz korespondence veliko ljudi, ki jih poznam: tezave se zacnejo ze pri pisanju emailov, sAj osnovnega bontona ne poznajo mnogi. Pri osebni komunikaciji pa se tudi vidijo problemi: navelicanost, slaba volja in pomanjkanje humorja. Vsa cast izjemam, ki seveda obstajajo. Verjamem, da je kriza in gmotnipolozaj kriv za mnogo tega. A naj Ponovim- vse je povezano! Vse! Tudi odnosi in nasa stalisca rezultirajo v vsem ostalem. Kot pri pozitivni nastrojenosti, ki vlecd pozitivnost in seveda obratno. Zal se tega ljudje ne zavedajo v vecini primerov. Da ne omenjam dnevnih novic in polit/ekon polozaja - groza in polom. Mislim, da se zdalec nis(m)o na dnu.





Ta kratek in kriticen povzetek ne odraza mojega stanja duha, ki je hvalabogu na visjem in pozitivnejsem nivoju. Kjub bilezni. Drugic pa kaj bolj konkretnega in manj suhoparnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vas komentar.